HVAD ER DER SKET TIDLIGERE:

STORE ÆBLEDAG lørdag d. 23. september kl. 10 - 16
Her var der igen mulighed for at medbringe egne æbler, og danne dem om til den skønneste saft ved hjælp af museet gamle udstyr, og med vejledning fra museets frivillige.
I år foregik der en vurdering af mængden af æbler, og "presse"afgiften blev fastlagt derefter.
Som sædvanligt var der åbent i Museets udstillinger og selvfølgelig i Kaffestuen.
 
Middelalderfestivalen på Fængslet i Horsens d. 25. og 26. august
Vi deltog igen med vores hørværksted, og helt utroligt mange viste stor interesse for vores stand. Vi fik delt en del brochurer ud, hvilket forhåbentligt giver nogle gæster på museet.
 
HØSTFEST lørdag d. 19. august kl. 11 - 17
Høstskuespillet, (kl. 13), bar i år titlen "REFORMATIONEN", i anledning af 500 året for Martin Luthers opslag af 95 teser, der blev starten herpå.
Et lidt anderledes skuespil en vi plejer, men bestemt ikke ringere.
Vi fik besøg af Mosegaardens Modeltraktorklub, der viste et udpluk af deres samling med temaet høst, og det er forhåbentligt ikke sidste gang, vi får besøg af dem.
Desuden forskellige gøremål, som man gjorde det i de gode gamle, på mange måder mere besværlige, dage, men så sandelig mere sociale end i dag, hvor deltagerne i høsten, og dermed høstfesten kan begrænses til bondemanden, en mejetærsker og måske får traktoren og sandsynligvis også konen lov at feste med.
Denne dag var Tørring og Omegns Havekreds også tilstede med deres"PLANTEBYTTEMARKED" m.v. på Vroldgaards /museumgaardens gårdsplads, og åbningstiden var i denne anledning udvidet.
 
 
ÅBNING AF SÆSONEN
Søndag d. 30. april kl. 12 - 16
Det blev igen en eftermiddag med besøg af gamle køretøjer samt stationære motorer i forskellige afskygninger. Museet tilbød fri entre til fører og evt. 1. passager til dem, der var kørende i eller på, eller havde medbragt noget af ovennævnte. Der var derforuden 2 pølser og en øl/vand til føreren.
Museet var godt fyldt op med såvel biler, traktorer, knallerter samt ca. 300 gæster, der også nød det rimelig gode vejr!
 
GENERALFORSAMLING (FOR MEDLEMMER AF MUSEET) D. 22. MARTS 2017 KL. 19
Svend Hansen fra Tørring fortalte efter generalforsamlingen omkring sin bog: "En bondedrengs erindringer", bl. a. om en elektricitetsfri barndom og bl. a. om, hvordan han vandt en roehakningskonkurrence.

INFO- DAG d. 4. marts kl. 10 - 12
Frivillige ildsjæle og andet godtfolk efterlyses!
Vi mangler folk til at hjælpe os på Hjortsvang Museum med f. eks. vedligeholdelse, nye udstillinger, rengøring, havearbejde, arrangementer og m. m.
Vi indbyder til en orienteringsdag LØRDAG D. 4. MARTS KL. 10 - 12 , hvor vi byder på en kop kaffe og viser museet frem.
Hør om glæden ved at være frivillig!
Velkommen!
Bliv medlem af museet eller forny dit medlemskab denne dag!
DER KOM DESVÆRRE IKKE MANGE NYE FRIVILLIGE, SÅ DER ER STADIG MULIGHEDER!Arrangementer

I 2017:

LILLE ÆBLEDAG d. 20. oktober kl. 10 - 15
Vi holder igen åbent fredag i efterårsferien, hvilket giver en ekstra chance for at komme med egne æbler, og lave dem til den skønneste saft ved hjælp af museets gamle maskiner og med vejledning fra museets frivillige.
Der vil være alm. entre og mulighed for at se Museet. Hertil kommer et tilskud til strøm og vand fra 20 til 40 kr. alt efter mængden af æbler, der medbringes.
 
FOREDRAG OM HORSENS PRIVATBANE d. 24. oktober kl. 19
Hardy Nikolajsen, der sidste år udgav en bog om Horsens Privatbaner, kommer og fortæller og viser billeder fra banen, der eksisterede i mere end 80 år.
Entre inkl. kaffe og kage er 40,- kr. og det foregår i Museets kaffestue "Hattinghuset".
 
JULESTUE søndag d. 3. december kl. 13 - 16
Julestuen med blandt andet boder, tombola, gløgg og æbleskiver.
Hjortsvang Museum | CVR: 31804647 | Bækvej 20, Hjortsvang, 7160 Tørring - Danmark | Tlf.: 75 67 64 55 | kontakt@hjortsvangmuseum.dk