Arrangementer / Tidligere i 2016

Tidligere i 2016

JULESTUE d. 27. november kl. 13 - 16. 2016
Julestemning med blandt andet boder med juleting og gaveemner, juletræer og grønt, æbleskiver og gløgg, samt tombola med mange flotte gevinster, sponseret af handlende og private i området.
Vi takker mange gange for det store fremmøde og den store interesse, og ikke mindst tak for de mange fine sponsorater.

LILLE ÆBLEDAG d. 21. okt. kl. 10 - 15
Vi holdt åbent fredag i efterårsferien, hvor mange benyttede sig af den ekstra chance for at komme med egne æbler og lave dem til den skønneste saft, ved hjælp af museets gamle maskiner.

STORE ÆBLEDAG d. 24. sep. kl. 10 - 16
Også Æbledagen var i år flyttet til en lørdag, og en heldig lørdag, hvor vejret var utroligt velegnet til æblesaftfremstilling m.m.. Rigtig mange benyttede sig af muligheden for at lave egne æble om til saft, ved hjælp af museets gamle maskiner og med vejledning fra museets frivillige.
Tørring og Omegns Havekreds afholdt samtidigt "Plantebyttemarked" med blandt andet tombola og salg af buketter.
Medlemmer af Havekredsen eller Museet havde gratis adgang.

Middelalderfestivalen i Horsens d. 26. og 27. august
Mange havde valgt at besøge festivalen, der foregår på fængslet, og i det fantastisk gode vejr var der stor interesse for vores hør -værksted. Vi vender tilbage næste år.

HØSTFEST d. 20. august 2016 kl. 13 til ca. kl. 16. (Der blev behov for at holde åbent til næsten kl. 17).
Som noget nyt afholdtes høstfesten i år på en lørdag. Programmet indeholdt høstskuespil med titlen: " Udvandringen", høst af afgrøder på marken med le og med en gl. slåmaskine med mejeudstyr trukket af en Bukh 403 traktor. Desværre var vejret slet ikke med os, så man kan sige at høsten slog fejl. Til gengæld blev skuespillet kun 20 min. forsinket og kunne så gennemføres i tørvejr. Der var også levende værksteder med bl.a. museets pilefletterlaug, spinde og knipling, smeden og drejeren arbejder. Østerskovgård Gårdbutik havde også en stand.

LAND- ROVER KLUBBEN VAR PÅ BESØG d. 19. juni
Kl. 14 fik vi besøg af Dansk Land- Rover klub i forbindelse med deres arrangement Greenlaning.
Der var mange forskellige køretøjer, og nogle af bilerne havde ejeren haft adskilt totalt, og så kommer man jo til at vide en hel del om sådan et køretøj. Dette var til glæde for de øvrige spørgsmålsstillende gæster.
Klubbens hjemmeside kan ses her.

BØRNENES KÆLEDYRSDAG d. 12. juni.
Ikke så mange mødte op med sit kæledyr, men de, der kom, havde en rigtig hyggelig dag, og mon ikke også det gjaldt de øvrige gæster.
OBS! Se mere her OBS!
En dag for hele familien. Arbejdende værksteder. Udstilling af Juelsmindebane - broderierne.
Kaffestuen solgte kaffe, kage, pølser, sodavand og is.

ÅBNING AF SÆSONEN søndag d. 1. maj kl. 12 - 16
Her blev der tændt op i museets nyrenoverede komfur, og sandelig også fremstillet lidt kulinarisk bl.a. æbleskiver.
Rebslagning er ikke så udbredt længere, men denne dag var der mulighed for at se og prøve, hvordan det går for sig.
I Honumhuset udstilles broderiernes fortælling om Juelsminde-banen.
Vi havde besøg af både veteranbiler og knallerter. Det var også mulighed for at se og høre gamle stationære motorer.
Så igen en åbningsdag med en dejlig masse mekanik, lyde og dufte.

GENERALFORSAMLING onsdag d. 30. marts kl. 19.00 for museets medlemmer.
Efter generalforsamlingen fortalte Charlotte Poulsen om gl. grønsagssorter.

ULVEAFTEN torsdag d. 10. marts kl. 19
Zoolog Morten Vissing fortalte ca. 40 interesserede lyttere og meddebattører om ulven. Entre og kaffe er 40 kr.
Se mere her: Pressemeddelelse, og Plakat!
Hjortsvang Museum | CVR: 31804647 | Bækvej 20, Hjortsvang, 7160 Tørring - Danmark | Tlf.: 75 67 64 55 | kontakt@hjortsvangmuseum.dk